Akuuttiaika - miksi ja kenelle?

28.02.2020

HUOM! Akuuttiaikoja saatavilla seuraavan kerran Hennan palattua äitiyslomalta 01/2022.


Kipu on ollut ylivoimaisesti suurin syy hakeutua vastaanotolleni jo pitkään. Olenhan kivunhoitoon erikoistunut hieroja. On mahtavaa huomata kuinka asiakkaat ovat löytäneet minut ja haluavat apua johonkin pitkään vaivanneeseen kiputilaansa ja yleensä ovat helpotuksen saaneetkin. Kiitollisena voin todeta, että ilmeisesti olen työssäni jotenkin onnistunut, sillä kalenterini on tyypillisesti hyvin täysi ja asiakkaat joutuvat odottamaan pitkiäkin aikoja vastaanotolleni pääsyä. Viime vuonna jonot olivat noin 2-3 viikon luokkaa, mutta tänä vuonna jonot ovat pidentyneet noin kuukauteen! Tämä on tietenkin yrittäjälle aivan ihanteellinen tilanne ja olen mahdottoman iloinen asiakkaideni uskollisuudesta ja luottamuksesta. Vaikka yrittäjän näkökulmasta tilanne on erittäinkin ideaali on tämä asiakkaalle hankalaa varsinkin kun kyseessä on akuutisti iskevä kipu. Kipu ei todellakaan ilmoita sinulle milloin se meinaa iskeä, eikä varsinkaan kuukautta etukäteen, jolloin osaisit varautua ajanvaraamisella. Kipu voi olla lamaannuttavaa, se voi viedä kaiken huomiosi ja jopa pakottaa sairaslomalle töistä. Se voi olla pistävää, viiltävää, kuumottavaa tai jomottavaa. Tyypillisimmin ilman vammaa syntynyt kiputila on kudosperäistä. Taustalla voi olla passiivisuutta pitkien palaverien merkeissä, kovaa stressiä ja hampaiden kiristelyä tai useita kovia urheilusuorituksia. Olivat sitten taustasyyt mitkä tahansa haluat päästä tuntemuksesta nopeasti eroon. Yleensä helpoin vaihtoehto on se särkylääkkeen ja lihasrelaksantin nappaaminen. Lääke ei kuitenkaan poista ongelmaa vaan antaa ehkä vähän lisäaikaa. Hierojana kuitenkin suosin mieluummin lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Jos kuitenkin kipu estää nukkumisen, on erityisen kovaa tai sinulle on sattunut tapaturma, saattaa taustalla olla jotain johon eivät kudostekniikat auta. Tällöin lääkärinvastaanotto on oikea osoite.

"Akuuttiaika on 30 minuutin vastaanottoaika, joka sisältää kaiken haastattelusta tutkimiseen ja monipuoliseen hoitamiseen"

"Akuuttiajan varaus tapahtuu viestillä tai soitolla"

Yllä olevien asioiden vuoksi olenkin päättänyt nyt maaliskuun kunniaksi ottaa hinnastoon mukaan akuuttiajan mahdollisuuden. Akuuttiaika on 30 minuutin vastaanottoaika, joka sisältää kaiken haastattelusta tutkimiseen ja monipuoliseen hoitamiseen. Ajan ollessa lyhyt keskitymme enemmänkin fascia- ja triggerpistekäsittelyyn kuin perinteiseen hierontaan. Käytössä voi olla myös TENS-sähköhoitoa ja/tai akupunktioneulojen käyttöä. Kaikki hoitomahdollisuudet ovat käytössä ja päämäärä on kivun lievittyminen sekä normaali toimintakyky. Akuuttiajan varaus tapahtuu viestillä tai soitolla.Tiedot löytyvät Yhteystiedot-välilehdeltä. Viesti on hyvä ja nopea tapa ottaa yhteyttä whatsappin tai tavallisen tekstiviestin välityksellä. Soittoihin en vastaile mikäli minulla on asiakas hoitopöydällä, mutta soitan toki myöhemmin takaisin. Kiintiö on yksi akuuttiaika arkipäivää kohden. Aika sijoittuu tyypillisesti päiväni loppuun iltapäivälle tai iltaan. Pyrin siis tarjoamaan aikaa joko samalle tai seuraavalle päivälle. Poikkeuksena kuitenkin ovat arkipyhät, loma ja koulutuspäiväni. Akuuttiajan hinta on hieman tavallista 30 minuutin vastaaottoaikaa hintavampi ollessa ns. ylityöaikaa.

Minulla olisi kerrotavana lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka pitkäänkin piinannut kipu on saatu yhdellä hoitokerralla jo helpottumaan. Parhaimpia esimerkkejä ovat tapaukset, joissa ennen hoitoa kipu on ollut kipujanalla 9-10 luokkaa (eli täysin helvetillinen), kuitenkin tutkimisen ja hoitamisen jälkeen kivun tuntemus on laskenut ja asiakas kokee sen olevan enää 2-3 luokkaa (enemmänkin tuntemus kuin kipu). Nämä ovat ihan mahtavia hetkiä niin asiakkaalle kuin itse terapeutillekin. Tarkoittaako se sitten, että homma on täysin korjaantunut kun kipu on poissa? ..sitä se ei ikävä kyllä tarkoita. Todellisuus on, että kipu luultavimmin palaa jos kaikki jatkuu samanlaisena kuin ennenkin. Muutoksia täytyy yleensä tehdä arkielämään ja mahdollisesti tueksi tarvitaan vielä fysioterapeutti tai osteopaatti selvittämään kipua joka antaa hyvät kuntouttavat ohjeet joilla jatkaa. Mutta parhaimmassa ja helpoimmassa tapauksessa kivunhoidolla lisätään hyvää toimintakykyä, tuetaan normaalia arkiliikuntaa ja annetaan mahdollisuus palauttavaan uneen, jotka jo itsessään pitävat kivut tehokkaasti loitolla. Jos siis yhtään epäröit jaksatko vielä sinnitellä esimerkiksi piinaavan olkapään kivun tai jomottavan päänsäryn kanssa, olethan yhteydessä ja varataan aika sinun parhaaksesi.Henna Ikonen

Valmentaja (APT)

Koulutettu hieroja (EAT)

Ravintoterapeutti opiskelija