Tutkimme ja hoidamme asiakkaitamme aina kokonaisvaltaisesti. Jokaiseen hoitokertaan hieronnan lisäksi sisältyy haastattelu, vaivan tutkimiseen vaadittavat testit sekä kehonhuolto-opastus. Käytämme erilaisia hoitotekniikoita jokaisen asiakkaan kohdalla parhaaksi katsomalla tavalla. Eri hoitomuotojen soveltuvuudesta keskustellaan aina ennen hoitoa asiakkaan kanssa. Ensimmäistä kertaa hierontaa varaavan on hyvä valita vähintään 60 minuutin käsittely. Tällöin aika riittää hyvin tutkimiseen sekä hoitoon. 

Voit tutustua eri hoitomuotoihin lukemalla alla olevan esittelyn vaihtoehdoista.

Klassinen hieronta (Henna & Maija)
Hieronta on vanhimpia hoitomuotoja kudosperäisten kiputilojen hoidossa. Hieronnan vaikutuksesta lihaksen tensio vähenee sekä verenkierto ja kuona-aineiden poistuminen hierottavalta alueelta lisääntyy. Hieronta vaikuttaa myös vahvasti mielen rentoutumiseen sekä hormonitoimintaan ja siksi sopii mainiosti stressistä tai masennuksesta kärsivälle. Klassinen hieronta on hierontakäsittelyn perusta, johon yhdistelemme muita tekniikoita asiakkaan vaivan mukaisesti. 

Urheiluhieronta (Henna & Maija)
Urheiluhieronta sisältää klassista hierontaa enemmän mm. poikittaisia hierontaoteita sekä pinnallisten ja syvien peitinkalvojen käsittelyä. Myös erilaiset kudoksia rentouttavat tekniikat, kuten ravistelut ja täristelyt kuuluvat olennaisesti urheiluhierontaan. Käsittely nopeuttaa hermoston ja kudosten palautumista harjoittelusta tehokkaasti. Urheiluhieronnan otteita käytämme kaikkien asiakkaiden kohdalla riippumatta liikuntataustasta. Tavoitteellisemmin urheilevien kohdalla huomioimme meneillään olevan harjoituskauden ja käsittely toteutetaan tämän mukaisesti, siitä kannattaa siis meille kertoa. Liian kova tai muokkaava käsittely kisakauden tai kisoihin valmistavan kauden aikana saattaa heikentää lajisuoritusta ja hidastaa palautumista.

Purentalihasten hoito (Henna)
Hampaiden yhteen puremiseen ja/tai narskutteluun tarkoitettu hoitokokonaisuus. Sisältää mm. päänalueen peitinkalvojen, ohimon, poskien, kaulan ja rintalihasten käsittelyn. Purentalihakset on yleensä tarpeen käsitellä myös suun kautta hieroen. Suun kautta tehtävä käsittely helpottaa leukojen kireyden huomattavasti tehokkaammin kuin pelkkä pinnallinen hieronta. Leukaniveltä mobilisoidaan myös tarpeen mukaan sekä nivelen liikkuvuutta arvioidaan. Purentaongelman syytä pyrin selvittämään esimerkiksi huonon ryhdin tai virheellisen hengitystekniikan osalta. Yleisiä purentaongelmasta johtuvia oireita: päänsärky, leukojen väsyminen / lonksuminen, huimaus, korvien soiminen, nielemisvaikeudet.. 
Hoitoon kuuluu tarvittava ohjeistus vaivan helpottamiseksi. Suosituksena 60 min hieronta-aika. 


"Puremalihasperäiset ongelmat ovat erittäin yleinen vaiva nykypäivänä. Stressiperäistä hampaiden kiristelyä on lähes puolella työikäisistä aikuisista. Usein hammaslääkärin vastaanotolla pystytään puuttumaan puremalihasongelmien aiheuttamiin hammashaittoihin, mutta lihasongelmien juurisyihin pystyy pureutumaan osaava hieroja tai fysioterapeutti. Useat potilaani ovat saaneet huomattavaa apua purentavaivoihin Henna Ikosen hoidossa." 

Jussi Virtanen
Vastaava hammaslääkäri
Hammas Mehiläinen Turku

Mobilisoiva käsittely (Henna)
Mobilisoivalla käsittelyllä lisätään nivelen rajoittunutta liikerataa kevyellä otteella ohjaten liikettä oikeaan suuntaan. Mobilisointi parantaa nivelen sekä sitä ympäröivien kudosten elastisuutta ja lievittää kiputiloja. Mobilisointia voidaan tehdä kaikkiin raajojen ja rangan niveliin. Nivelen mobilisointi on turvallinen ja kivuton tapa parantaa ja ylläpitää nivelten normaalia toimintaa. 

Triggerpistekäsittely (Henna)
Triggerpiste on myofasciaalisessa kudoksessa oleva piste tai alue, joka on herkkä kompressiolle ja aiheuttaa usein heijastavaa kipua. Toisinaan triggerpiste voi aiheuttaa kipua ainoastaan heijastealueelle esimerkiksi ranteeseen, vaikka kipua aiheuttava piste löytyy lavan lihaksista. Triggerpisteen syntyyn vaikuttaa vahvasti fyysinen tai mentaalinen ylikuormitus, kuten kova treeni tai stressi. Huono ergonomia ja staattinen työ aiheuttavat helposti triggerpisteitä selkää, hartioihin ja niskaan aiheuttaen päänsärkyä tai selän kipuilua.  Manuaalinen käsittely tapahtuu erilaisia fasciatekniikoita käyttäen. Lopulta kipua aiheuttava alue rentoutuu ja lihaksen kipuherkkyys vähenee.

Fascia needling ja Dry needling (Henna)
Molempia neulotustekniikoita hyödynnetään pääasiallisesti kivunhoidossa. Hoidossa käytetään steriilejä kertakäyttö akupunktioneuloja. Tekniikka on akupunktion kaltaista, mutta pohjautuu täysin länsimaalaiseen lääketieteeseen ja anatomiaan. Neulotuksen vaikutus kohdistuu tarkkaan kipualueeseen, ja tulokset ovatkin pitkäkestoisempia ja välittömiä verrattuna manuaaliseen hoitoon. Hoito laukaisee tehokkaasti kehon omat luonnolliset paranemisprosessit ja aktivoi hormonitoimintaa. Tietyt sairaudet tai niiden lääkitys voivat estää hoidon toteuttamisen. Ennen hoidon suunnittelua kuitenkin aina kartoitamme tilanteen ja tarpeellisuuden. Lisätietoa Dry Needling- tekniikasta voit lukea TÄÄLTÄ 

TENS ja IES (Henna)
TENS eli sähköimpulssi johdetaan lihakseen iholle asetettavien elektrodien avulla. Tekniikka on erittäin tehokas kivunhoidossa, lihaksen aktivoinnissa ja aineenvaihdunnan parantamisessa kodosessa. IES tarkoittaa sähkön johtamista lihakseen akupuktioneulan avulla. Näin voidaan kätevästi yhdistää Dry Needling ja TENS tehokkaaksi myofasciaalisen kivun hoidoksi. Tällöin vaikutus saadaan suoraan haluttuun lihakseen ja mahdollistaa myös syvien lihasryhmien hoitamisen. Sähköimpulssi on oikein käytettynä kivuton ja rentouttava tekniikka, jota on helppo hyödyntää hieronnan ohessa.

Teippaus (Henna)
Kinesioteippauksella voidaan rentouttaa tai aktivoida haluttuja lihaksia. Teippauksella pystytään myös lievittämään kudosperäistä  kipua ja tukemaan nivelen normaalia toimintaa. Myös turvotusta voidaan helpottaa raajojen lymfa-teippauksella.

Urheiluteippauksella voidaan ennalta ehkäistä urheiluvammoja sekä edistää pienten vammojen paranemista. Teippauksella pyritään estämään kipua aiheuttavat liikesuunnat, jolloin liikkuminen on turvallisempaa ja kivutonta.

Lämpö- ja kylmähoito (Henna)
Lämpöhoito tapahtuu vesihauteessa lämmitetyllä savipatjalla. Lämpö on mielyttävä tapa helpottaa kudosten jännitettä. Lämpö parantaa pintaverenkiertoa hoidettavalla alueella ja siten myös kuona-aineiden poistumista. Tulehtuneelle alueelle lämpöä ei tule käyttää. Lämpöhoitoa pystyy käyttämään ennen manuaalista käsittelyä tai sen jälkeen tehostamaan hieronnan vaikutusta. Kylmähoito tapahtuu kylmäpakkausten tai jääpalan avulla. Jääpalan käyttö onnistuu esimerkiksi penikkataudin tai tenniskyynärpään hoidossa manuaalisen käsittelyn ohella. Kylmähoito vähentää kipua ja tulehdusta tehokkaasti hoidettavalta alueelta.
Copyright (c)2019, All Rights Reserved.